Az élet értéke II. Szenvedés, fájdalom, halál az élet végén

 

Püspöksztlászló st7c2018. június 13-17.

Kísérők:

Hofher József SJ: szerzetes, mentálhigiénés szakember
Kék Emerencia: egyetemi oktató, adjunktus

Mai fogyasztói társadalmunkban gyakran tapasztaljuk, hogy emberi értékünket a fogyasztott javak mennyisége és minősége határozza meg.

Annyit érünk, amennyit fogyasztunk!

Annyit érünk, amennyit teljesítünk!

Egy ilyen filozófiai rendszerben az idős szenvedő beteg élete nem sokat ér. Gyakran felmerül a kérdés, hogy érdemes-e így élni? Illetve, meddig érdemes szenvedni, küzdeni?

Mennyire van bátorság bennünk, hogy szembenézzünk ezekkel a kérdésekkel? Nyilván idősebb és/vagy beteg testvéreinket közelebbről érintik ezek az életesemények. Viszont a társadalom érettségéről, az emberek lelki, szellemi minőségéről sokat elárul az, hogy miként reagálunk ezekre a kérdésekre. A lelkigyakorlatot mindenkinek ajánljuk, aki ilyen mélységekig hajlandó szembesülni, gondolkodni az élet nehéz kérdéseiről. hiszen autentikus válaszok egy teljes, élethosszig megélt élet során alakulnak ki bennünk.

A lelkigyakorlat témáját az imádságos elmélkedés és beszélgetések mellett több játék- és dokumentumfilm segítségével hozzuk közelebb a résztvevőkhöz.

Időpont: 2018.  június 13. (szerda, vacsorától) – június 17. (vasárnap, reggelig)

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 20.400 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 23.200 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költség: 42.800 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött regisztrációs lap megküldésével.

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu