Személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat

 

lelkigyakorlatSzeptember  10-13.

Kísérő: Hofher József SJ, Monori Tünde, Gerber György

Ami az emberek közötti szeretetkapcsolatban történik, az valósul meg az Isten és a köztünk lévő kapcsolatban. Az Isten minden vonatkozásban vágyik ránk. Minden, amik vagyunk, kezdve minden egyes önálló sejttől, testünk egészéig, az élet utáni vágyra van teremtve, valójában az élet teljességére. Vágyunk Istenre, és Isten vágyik ránk. Egyszerre élünk ebből a vágyból, és abból az örömből, mely ezt a vágyat átitatja.

Ám ez az öröm gyakran kielégítetlen vagy alig elérhető. Saját csapdáink akadályoznak meg bennünket abban, hogy elérjük. Ez származhat egy személyes traumából, a családi vagy szociális kapcsolatainkból, vagy a kultúrából, amelyben élünk. Még sincs minden veszve. Bár mi úgy találhatjuk, hogy távol vagyunk Istentől, Isten állandóan létünk gyökerében van.

Ez a lelkigyakorlat, mint minden egyes spirituális utazás, pontosan azt kívánja tudatosítani, hogy Isten miként van állandóan jelen az életünkben, és hogy Isten és a mi erőfeszítéseink milyen elkötelezetten próbálják ezt a kapcsolatot meg valóságosabbá tenni.”

(Monthy Williams: Belépés a misztériumba)

Szeretettel várjuk e lelkigyakorlatra mindazokat, akik felismerték magukban az élet utáni vágyat, s szeretnék azt elmélyíteni. Készek tudatosan szembenézni mindazzal, ami akadályként jelenik meg az életükben e vágyuk beteljesítésében. Tapasztalják éhségüket és szomjúságukat arra a szeretetre, amellyel egyedül Isten képes megajándékozni bennünket. Keresik annak módját, hogy miként tudnának eljutni az Istennel való mélyebb és bensőségesebb kapcsolatra.

Szent Ignác lelkigyakorlatos módszere vezetőt ad nekünk ehhez. Megnyit bennünket, hogy elfogadjuk Isten szeretetét, és részesülve abban, együtt dolgozzunk Vele azon, hogy mindenki eljusson vágya beteljesüléséhez.

Időpont: 2020. szeptember 10. (csütörtök, vacsorától) – szeptember 13. (vasárnap, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 21.300 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 23.700 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 38.700 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött regisztrációs lap megküldésével.

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu