Szemlélődő lelkigyakorlat

 

Jálics Ferenc SJ Jézus imára épülő tanítása szerint

lgy22022. június 13-19.

Kísérő: Hofher József SJ

A szemlélődő Jézus ima, az Úr jelenlétének szavak, gondolatok nélküli egyszerű, közvetlen spontán megtapasztalása szívünkben.

Szemlélem, ami van. Pártatlanul, egyenlő megítéléssel, beavatkozás nélkül fogadunk mindent, ami a jelen pillanatban akár kívülről, akár belülről felbukkan bennünk. A szemlélődés gyakorlatilag életmód, életforma, ahogy a világhoz viszonyulunk.

Elakadásainkat nem megoldani akarjuk, hanem Jézus jelenlétébe helyezzük. Mindezeket a tartalmakat „átdiffundáltatjuk” Jézus nevén, Jézus személyén, aki a szívünkben él, csak talán még nem kerültünk közvetlen kapcsolatba vele.

Engedjük, hogy Jézus rendezze bennünk a dolgokat. Nem kell megoldásokat keresni, válaszokat találnunk az imában. Engedjük, hogy Jézus vezetésével történjenek a dolgok.

A lelkigyakorlat fontos része a kísérővel való személyes találkozás.

Ezekben a találkozásokban verbalizálhatjuk a bennünk történt eseményeket, megmozdulásokat. A kísérő jelenléte erősíti a köztünk lévő Jézus üzenetét felénk. Jézus segít, hogy a további időben még nagyobb türelemmel és bizalommal átadjam magam az Úrnak.

A lelkigyakorlat gyümölcse, hogy a jövőben az otthon végzett rendszeres imádság által egyre inkább belépjek egy folyamatba, ahol betöltheti az Úr békéje a szívemet.

A szemlélődés végül is életforma!

 

Időpont: 2022. június 13. (hétfő, vacsorától) – június 19. (vasárnap, reggeliig)

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 46.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 52.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 82.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu