Nagyböjti lelkigyakorlat

 

– az evangélium Jézusára nézünk – aki az út, az igazság és az élet -, hogy megismerjük önmagunk életképes, igazi, megújulásra képes természetét

Különös ajánlással: Akik másokat tanítanak

nagyböjt2023. február 23 – február 26.

Kísérő: Hess István SJ

A hitünk alapját képező elfogadás, Isten a saját képmására teremtette az embert. A katolikus hit másik alapvetése, hogy ez az emberi természet a bűn által megromlott, azaz elveszítette a tisztánlátást, mely lehetővé teszi az Istennel való teljesebb együttműködést, és amely híján zavar támad a teremtett világban, s megszületik a szembenállás azok között, akik együttműködése a világ Isten akarata szerinti működése.

Ez nem merő elmélet, hanem a mindennapi tapasztalatunk. Kapcsolataink, egyéni életünk is zavart tükröz vissza, elég, ha ránézünk a szűkebb környezetünkre, de a körülöttünk lévő világ hírei is megerősítik ezt, aggodalommal, szorongással, menekülési vággyal bomlasztva életünket, kapcsolatainkat, reményünket.

Ezért a képmásunkra, Jézusra tekintünk, akit az Egyház által hirdetett evangélium mutat be, aki átmegy a szenvedésen és a halálon legyőzve azt. „Ő a teremtés elsőszülöttje, benne áll fenn minden, az Atya teljes kinyilatkozatása.”

A nap során impulzusokat és kísérést kapunk az egyéni imához, hogy ne csak olvassuk, hanem meg is halljuk Isten szavát.

Napi szentmise, beszélgetési-gyónási lehetőség, szentségimádás, zsolozsma, visszatekintés.

Időpont: 2023. február 23. (csütörtök, vacsorától) – február 26. (vasárnap, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 28.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 31.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 49.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu