ADVENTI LELKIGYAKORLAT – „URAM ADD, HOGY FELNŐJEK MEGVÁLTOTT ÖNMAGAMHOZ, A TE KÉPMÁSSÁGODHOZ.”

 
Püspöksztlászló st4a

Jézus születésének istállója az Életrendezés Háza kertjében

Kísérő: Hess István SJ

Advent, amellett, hogy az egyházi év kezdő időszaka, az egyik legtermészetesebb növekedésre hívó lelki állapot. Hol pillanatokra, hol tartósabban megjelenik a tudatunkban: „Tudjuk ugyanis, hogy az egész természet (együtt) sóhajtozik és vajúdik mindmáig. De nemcsak az, hanem mi magunk is, akik bensőnkben hordozzuk a Lélek zsengéjét, sóhajtozunk, és várjuk a fogadott fiúságot, testünk megváltását.”

Az tud igazán várakozni, aki tapasztalja a jelen átmenetiségét, és érzékeli magában a teljesebb vágyát. Ez az a bizonyos „virrasztás” melyről Jézus beszél. (vö. Mt25,13) E virrasztás nem tétlenséget jelent, hanem épp ellenkezőleg: „Ki a hű és okos szolga, akit ura háza népe fölé rendelt, hogy idejében enni adjon nekik? Boldog az a szolga, ha ura hazatérve ilyen munkában találja!” (Mt 24, 45-46)

Az emberiség több tízezer évet várt a teljes válasz megszületésére. Mi tudunk Jézus Krisztusról, de szeretnénk őt megtalálni, társául szegődni a cél felé vezető úton. Ahogyan ez megjelenik Szent Ignác kegyelemkérésében: „Megismerni, megszeretni és követni” – Jézus Krisztust, aki az út, az igazság és az élet (Jn 14,6)

A tegnap biztosnak tűnő válaszai személyiségünk fejlődése során óhatatlanul elhomályosodnak, hiszen ma többet ismerünk meg a világból, önmagunkból, Istenből. A tegnapi válaszaink már kevéssé tudják segíteni törekvéseinket, hűségünket, nagylelkűségünket.

Időpont: 2023. november 30. (csütörtök, vacsorától) – december 3. (vasárnap, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 26.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 32.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 50.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

Amennyiben a link megnyitása sikertelen, az alábbi keresési címen találja a regisztrációs lap dokumentumát. Ezt másolja böngésző keresőjébe:
http://eletrendezeshaza.hu/wp-content/uploads/2017/08/Regisztr%C3%A1ci%C3%B3s-lap.doc

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu