Ép testben, ép lélek

 

lgy12021. november 15-18.

Vezeti: Hofher József jezsuita szerzetes, Nyisztorné Mikuli Dorka kontakt improvizáció oktató

Nemrég elhunyt Jálics Ferencnek a lelkigyakorlatozók számára megfogalmazott jól ismert prioritásai fontossági sorrendben így szólnak: alvás, testmozgás, imádság, szeretteinkkel való kapcsolat, munka.

Ez a gondolat ihlette számunkra a most megfogalmazott lelkigyakorlatunkat. Az előttünk álló napokban, a lelkigyakorlatban, a leggyakrabban használt imamódok: mint a klasszikus szentírással való imádkozás Szent Ignác szerint, továbbá a szentíráson alapuló ritmikus imamód megismerésén kívül találkozhatunk a szív imájával, a Jézus Nevével való imamóddal is.

Az imaidők közben Mikuli Dorka segítségével, olyan mozgásformával ismerkedhetünk meg, mely a gerincre, a mozgás központjára koncentráló gyógytorna jellegű gyakorlatokból áll. A légzéssel összekötött tudatos mozgás nem csak a fizikai test egészségét, de a lelki egyensúlyt, végsősoron pedig az elmélyülést, meditációt készíti elő. A lassú, könnyen követhető gyakorlatok összegyűjthetők és megtanulhatók, így végül az otthoni gyakorlásunk részévé válhatnak és a hétköznapokban is könnyen előhívhatók.

Időpont: 2021. november 15. (hétfő, vacsorától) – november 18 (csütörtök, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 23.600 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 26.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 41.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu