Csendmeditációs lelkigyakorlat

 

water-drop

2024. május 7-12.

Lelkigyakorlatot vezetői: Dr Gájer Lálszló és Szászi Balázs

“Ne elméletileg keresd az életet, hanem saját testedben. Észleld, hogy itt vagy. Ilyenkor léted, valóságod közvetlen működésénél vagy. Ha oda tudsz figyelni, ahol az élet most működik, akkor szereted Istent” (Mustó Péter: Csendben születik az élet)

Ezekben a napokban teljesen csendes lelkigyakorlatot tartunk a Mecsekben található lelkigyakorlatos házban. A napok csendjét a szentmise és néhány rövid tanítás mélyíti csak el. A csendes ima tanulása során Jálics Ferenc és Mustó Péter jezsuita módszerét követjük, elsősorban a Szemlélődő lelkigyakorlat című könyve alapján.

Hozz magaddal ébresztő órát (a telefont csak repülő üzemmódban szabad használni), diszkrét ruhát, benti cipőt, törölközőt. A lelkigyakorlat alatt mély csöndet tartunk, a telefonokat kikapcsoljuk – ezt a résztvevő közeli hozzátartozókkal, barátokkal még indulás előtt egyeztesse. A résztvevők egymással nem kommunikálnak. Sőt, most olvasnivalót se hozz magaddal. Egyedül a mindenütt jelenlévő Istenre fordítjuk figyelmünket.

Aki jelentkezik és részt vesz ezeken a napokon, amikor a csendes imát együtt tanuljuk, az vállalja, hogy a lelkigyakorlat kezdetére pontosan érkezik, nem szakítja meg azt más programokkal, és végig marad a lelkigyakorlaton. A résztvevő vállalja továbbá, hogy a lelkigyakorlat idején nem használja elektronikus készülékeit, nem internetezik, nem olvas e-maileket, nem néz filmet, hallgat nyelvleckét vagy zenét. A lelkigyakorlat ideje alatt nem olvas hozott, vagy a házban található könyveket, újságokat, kiadványokat.

Érkezés 2024. május 7-én, kedden 10-12.00 óra között.

A lelkigyakorlat május 12-én, vasárnap ebéd utáni megosztással ér véget.

Lelkigyakorlat költsége:

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 56.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 66.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 96.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

 Fizetés módja: készpénzben, vagy bankkártyával a helyszínen.

JELENTKEZÉS ITT!

“Isten hat és működik benned, körülötted, még akkor is, ha nem érzed a jelenlétét. Ezt a ráhagyatkozást az imában gyakorlod. A belső ima érdeklődő, figyelmes jelenlét, amely a bizalmat erősíti. Nem kímél meg attól, ami fáj. Új szemmel nézhetsz arra, ami van. Megbékélhetsz vele.” (Mustó Péter: Csendben születik az élet)