Bibliaismeret, hogy eltájékozódj életedben – A Biblia nem telefonkönyv, a számot neked kell ismerned.

 

tekercs_12023. január 12 – január 15.

Kísérő: Hess István SJ

Az ima csendjében Isten beszél önmagáról. Az ember, aki Isten képmása, ezen a bemutatkozáson – Jézus Krisztuson – keresztül önmagára ismerhet. Megtalálja utat, s azt az igazságot, az életet. Képessé válunk felismerni Isten hívását. A rejtekben meglátott Isten arra is képesít, hogy felismerjük, mi nem ő, akár jó, a fejlődés, szabadság látszata alatt.

Ha a Szentírásra nézünk, könnyen elveszünk benne. 72 (45+27) különböző rendű és rangú írás, különböző korból, különböző műfajból. Kulcsra van szükségünk, hogy feltárulhasson értelme, s kiadja titkait. Bizonyos szövegrészek kulccsá válhatnak az olvasó számára, ha értő szívvel és szemmel tekint rá.

A Jelenések könyve története szerint, csak a Bárány, Krisztus képes/ méltó feltörni pecsétjeit. Krisztus Szentírás olvasata a kulcs mely kibontja a tekercset, hogy érthetővé, életté, meghívássá, a teljesebb emberség alapjává legyen.

Őt hallgatva megérthetjük Isten szándékát, s követőivé, küldötteivé válunk. A csendes imában új világ tárul fel, az Istennel való párbeszéd világa.

A nap során impulzusokat és kísérést kapunk az egyéni imához, hogy ne csak olvassuk, hanem meg is halljuk Isten szavát.

Napi szentmise, beszélgetési-gyónási lehetőség, szentségimádás, zsolozsma, visszatekintés.

Időpont: 2023. január 12. (csütörtök, vacsorától) – január 15. (vasárnap, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 28.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 31.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 49.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu