Liturgia – a húsvéti hit, az értelmes élet hordozója

 

Különös ajánlással: egyházi szolgálattevők

2023. április 20. – április 23.

Kísérő: Hess István SJ

A Szentírás – papi elbeszélés (Ter 1,1 skk) leírása szerint a teremtés leírja az isteni „szolgálatot”, amit az emberért tesz. Előkészíti hallatlan szabadsággal és gondossággal az ember életterét. Nem egyszerűen létrehozza, hanem megosztja ezt a tevékenységet az emberrel. Az ember a bűn elkövetése által elveszíti ezt az összhangot Istennel. A gyógyulásban Isten megsegíti az ember sejtéseit és törvényt ad. A rendelkezések a helyes kultuszról szólnak, mely visszatükrözi az Isten teremtő tevékenységét. Az ember a liturgia által gyógyul.

A kultusz ritmust ad a közösség életének, lehetővé téve az ember teljesebb bekapcsolódását Isten művébe. Mindennapi életével visszatükrözi a teremtés rendjét, a helyes viszonyulást a másikhoz: Istenhez, emberhez, önmagához a környezetéhez.

Krisztus szenvedésével, halálával, feltámadásával újjáteremti az embert, aki Jézus személyén keresztül a maga teljességében érti meg Isten szándékát. A keresztény liturgia, – Jézus Keresztáldozatának ünneplése és átélése-, az embert ennek az újjáteremtésének a részesévé teszi – ezt cselekedjétek az én emlékezetemre – menjetek küldetésetek van.

Az ima lehetővé teszi, az Istennel való találkozás által, hogy meginduljon bennünk a növekedés a vele való együttműködésre, együtt teremtésre.

Napi 3 bevezető az elmélkedésekhez. Szentmise összekötve a fő imaórák egyikével, examen – napközi imaóra. Esti szentségimádás. Egyéni beszélgetési lehetőség a lelkigyakorlat kísérőjével.

Időpont: 2023. április 20. (csütörtök, vacsorától) – április 23. (vasárnap, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 28.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 31.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 49.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu