Lenni (nőnek v. férfinak), hogy életre kelljen az Élet – Máriával Jézushoz

 

La_Vierge_au_lysKülönös ajánlással: édesanyáknak, édesapáknak

2023. május 18-21.

Kísérő: Hess István SJ

Isten Fiát Máriára bízza. Isten „bátorsága”, mellyel az embernek igazi méltóságot ad. Az emberré lett Isten Mária vezeti be az életbe. Mária személye úttá lesz az ember Jézus számára Istenhez. Mária megkérdőjelezhetetlen nősége, anyasága alkalmas, hogy megértsük, mit jelent férfinak lenni.

Személyünk Máriához nem ilyen természetes módon kapcsolódik, de érdemes lesz rátekinteni. Máriának van mondanivalója Istenről, az emberségről, életről, életcélról. Mária maga is kereső ember, aki talál is. Szép példája ennek a kánai menyegző. Mária imamódja – „szívébe fogadta szavaikat, s el-el gondolkodott rajtuk” Jézus csodatevésre ösztönzi, s eljön az idő, hogy Jézus cselekedjen.

A szentek tapasztalata: „Per Mariam ad Jesum” – Mária által Jézushoz. Legutóbbi zsinatunk ha nem is szán egy önálló dokumentumot Máriának, de az egyházról szóló konstitucióban egyértelműsíti az Mária és Egyház szétválaszthatatlan kapcsolatát.

Ezt a nélkülözhetetlen spirituális kapcsolatot szeretnénk felfedezni, elmélyíteni Isten jelenlétében, az ő erejében, hogy bennünk is felragyogjon Isten jelenléte.

A nap során impulzusokat és kísérést kapunk az egyéni imához, hogy ne csak olvassuk, hanem meg is halljuk Isten szavát.

Napi szentmise, beszélgetési-gyónási lehetőség, szentségimádás, zsolozsma, visszatekintés.

Időpont: 2023. május 18. (csütörtök, vacsorától) – május 21. (vasárnap, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 28.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 31.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 49.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu