JÉZUS REJTETT ÉLETE – A HIVATÁS JELEI ÉLETÜNKBEN

 

2024. január 18-21.

Kísérő: Hess István SJ

A Szentírás siet segítségünkre, hogy bepillantást nyerhessünk Jézus rejtett életébe. Ahogyan Jézus mondja „gyümölcsiről ismeritek meg a fát” – tekintünk rá a rejtett élet gyümölcseire.

Az Atya akaratának megismerésére, a Törvény és próféták megértésére – Jézus feltámadása után kétszer tart „bibliaórát” feltárva az Írások értelmét – a rejtett élet ad lehetőséget.

Jóllehet, nem a szokásos módon, tanítványként találja meg a Törvény ismeretét, hiszen az „ács fia”, aki maga is ács, de a zsidó rabbik sem tudnak felébe kerekedni a Szentírás ismeretében és megértésében.

Jézus életéből megtanulhatjuk, hogy felfedezzük, nekünk is szükségünk van és lehetőségünk van a „rejtettségre”, ha Istennel akarunk együtt működni a teremtésben, melyben mi magunk is teremtődünk, azaz értelmet kap egyéniségünk és életünk.

Csendes lelkigyakorlat – azaz időnk nagy része csendben, egyéni elmélyülésben zajlik. Napi 3 közösen hallgatott bevezető, az elmélkedő ima alapjainak a tanulása, szentségimádás, beszélgetés a lelkivezetővel, visszatekintések, gyónási lehetőség Magyarország egyik legszebb völgyében.

Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a 4 főt, akkor, egyénileg vezetett lelkigyakorlat végzésére van lehetőség.

Időpont: 2024. január 18. (csütörtök, vacsorától) – január 21. (vasárnap, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 29.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 35.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 53.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

Amennyiben a link megnyitása sikertelen, az alábbi keresési címen találja a regisztrációs lap dokumentumát. Ezt másolja böngésző keresőjébe:
http://eletrendezeshaza.hu/wp-content/uploads/2017/08/Regisztr%C3%A1ci%C3%B3s-lap.doc

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu