Imaiskola

 

2024. június 6-9.

Kísérő: Hess István SJ

A Szentírásnak, mint életünknek nagy témája az imádság, azaz a kapcsolattartás az élő Istennel. Ha csak egy hosszú hétvége erejéig, de figyelmet fordítunk az imádságra, annak a módjára, a nehézségekre, melyek körül veszik a napi imádságunkat. Miből adódhatnak a nehézségek, mit tehetünk ellenük?

Tanulunk, anélkül, hogy különösebben szégyenkeznénk amiatt, hogy „nem tudunk” imádkozni. Az egyház hagyományában feltárul az Istenhez szóló, rendszeresen imádkozó ember titka.

Hogyan lehet az életem alapja az a képesség, hogy Istennel vagyok kapcsolatban?

Nem egyszerűen beszélünk az imáról, hanem gyakoroljuk annak különböző formáit, a szóbeli imán felül a csendes imáig, annak egyszerű formájáig.

Csendes lelkigyakorlat – azaz időnk nagy része csendben, egyéni, de segített elmélyülésben zajlik.  Napi 3 közösen hallgatott bevezető, az elmélkedő ima alapjainak a tanulása, szentségimádás, beszélgetés a lelkivezetővel, visszatekintések, gyónási lehetőség Magyarország egyik legszebb völgyében.

Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a 4 főt akkor, egyénileg vezetett lelkigyakorlat végzésére van lehetőség.

Időpont: 2024. június 6. (csütörtök, vacsorától) – június 9. (vasárnap, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 29.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 35.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 53.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

Amennyiben a link megnyitása sikertelen, az alábbi keresési címen találja a regisztrációs lap dokumentumát. Ezt másolja böngésző keresőjébe:
http://eletrendezeshaza.hu/wp-content/uploads/2017/08/Regisztr%C3%A1ci%C3%B3s-lap.doc

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu