Bevezetés a Szent Ignáci-imába – rövid lelkigyakorlatok Szent Ignác-i imamóddal

 

2024. augusztus 29-szeptember 1.

Kísérő: Hess István SJ

A Szentírásnak, mint életünknek nagy témája az imádság, azaz a kapcsolattartás az élő Istennel. Ha csak egy hosszú hétvége erejéig, de figyelmet fordítunk az imádságra, annak a módjára, a nehézségekre, melyek körül veszik a napi imádságunkat. Miből adódhatnak a nehézségek, mit tehetünk ellenük?

Tanulunk, anélkül, hogy különösebben szégyenkeznénk amiatt, hogy „nem tudunk” imádkozni. Az Egyház hagyományában feltárul az Istenhez szóló, rendszeresen imádkozó ember titka. Szent Ignác siet segítségünkre tapasztalatával, ajánlásaival az imához.

Hogyan lehet az életem alapja az a képesség, hogy Istennel vagyok kapcsolatban?

Nem egyszerűen beszélünk az imáról, hanem gyakoroljuk annak különböző formáit, a szóbeli imán felül a csendes imáig, annak egyszerű formájáig.

Csendes lelkigyakorlat – azaz időnk nagy része csendben, egyéni, de segített elmélyülésben zajlik.  Napi 3 közösen hallgatott bevezető, az elmélkedő ima alapjainak a tanulása, szentségimádás, beszélgetés a lelkivezetővel, visszatekintések, gyónási lehetőség Magyarország egyik legszebb völgyében.

Amennyiben a jelentkezők száma nem éri el a 4 főt akkor, egyénileg vezetett lelkigyakorlat végzésére van lehetőség.

Időpont: 2024. augusztus 29. (csütörtök, vacsorától) – szeptember 1. (vasárnap, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 29.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 35.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 53.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

Amennyiben a link megnyitása sikertelen, az alábbi keresési címen találja a regisztrációs lap dokumentumát. Ezt másolja böngésző keresőjébe:
http://eletrendezeshaza.hu/wp-content/uploads/2017/08/Regisztr%C3%A1ci%C3%B3s-lap.doc

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu