Személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat

 

Egyénileg kisért lgy.

2024. augusztus 5-10.

Kísérők: Bayer Mária, Fodor János atya

” Istennel való kapcsolatunkban nem a teljesítményünk kiválósága számít, hanem hitünk és az, hogy Istenre támaszkodunk, aki jóságunk forrása. Isten kegyelmének jele, hogy tudatában vagyok kudarcaimnak és elismerem azokat. Ha figyelmem középpontjában Istent tudom tartani, akkor Isten egyre inkább az irgalmasság Istenévé válik számomra, általam. Amikor más módon kezdem el látni a  körülöttem lévő valóságot, akkor magatartásom is elkezd változni!” /Gerard W. Hughes: Isten mindenekben/

Fiatalokat és felnőttet várunk, akik – keresik az élet forrását, vágyakoznak az Istenre –  a vele való egyre inkább személyes, bensőséges, mély kapcsolatra. A lelkigyakorlatozók egyénileg imádkoznak, és tapasztalataikat rendszeresen megosztják a lelkigyakorlat kísérőjével.

Miből áll?

  • A napi 3-5 imaidő az imában való következetességet szolgálja, az állandó nyitottságot, melyet mélyít az Eukarisztia ünneplése.
  • A szentírási szövegekkel való elmélkedés megnyitja azt a személyes teret Isten és ember között, ahol az Ige átformáló ereje megtapasztalható.
  • Ennek kibontása és mélyítése történik meg a lelki kísérővel való beszélgetésben, mely egyben abban is segít, hogy az imádkozó ember az Isten körüli saját pályáján maradjon.
  • A természetben töltött idő az isteni jelenlét iránti érzékünket tágítja, finomítja.
  • A teljes csend a figyelem mélyülését, a jelenlétet és az Istennel való találkozást szolgálja, és egyben segíti a többi lelkigyakorlatozó egyéni útjának tiszteletben tartását is.

Időpont: 2024. augusztus 5. (hétfő, vacsorától) – augusztus 10. (szombat, ebédig).

Korhatár: nincs

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára diákoknak: 48.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat támogatott ára: 58.000 Ft/fő

A teljes lelkigyakorlat valós költsége: 88.000 Ft/fő

A lelkigyakorlatra jelentkezők maguk dönthetik el lehetőségeikhez mérten, hogy mekkora részvételi költséget fizetnek meg a támogatott és a valós ár között.

Jelentkezés a kitöltött Regisztrációs-lap megküldésével.

Amennyiben a link megnyitása sikertelen, az alábbi keresési címen találja a regisztrációs lap dokumentumát. Ezt másolja böngésző keresőjébe:
http://eletrendezeshaza.hu/wp-content/uploads/2017/08/Regisztr%C3%A1ci%C3%B3s-lap.doc

További információ: 06-30-338-5784, eletrendezes@jezsuita.hu